Al een flinke tijd lang zijn wij (Bertolf en Bas) liedjes aan het schrijven. In eerste instantie voor ‘een nieuw bandproject’. Inmiddels heeft dat bandproject heel concrete vormen aangenomen; Color Reporters genaamd. Ook is de band uitgebreid met Caesar Roseboom (toetsen/gitaar/zang), Rutger Renden (basgitaar/zang) en Nicky Hustinx (drums/zang) en hebben we ons eerste optreden in deze formatie al achter de rug.

We hebben nu ruim tien albumwaardige nummers, maar blijven nog een tijdje doorschrijven om straks te kunnen kiezen. Van 15 tot en met 18 september duiken we dan met producer/mixer Guido Aalbers de studio in om met Nicky alle drumpartijen op te nemen. Dat doen we in Studio Lobbes (Opende, Groningen). Op al onze demo’s werkten we met een drumsimulator, die we zelf programmeerden. Voor een demo is het een prima manier om de liedjes vorm te geven en verder uit te werken. Maar we hebben nu wel erg zin om de nummers met echte drums tot leven te horen komen.

Met die drumtakes gaan we vervolgens terug naar ons eigen thuisstudiootje in Zwolle, die we voor het gemak Op de Bos Studio hebben genoemd, vernoemd naar de locatie aan de rand van Zwolle. Daar gaan we de nummers verder inspelen en -zingen, waarna Guido op zijn beurt alles mixt in zijn eigen studio in Soest. Nadat de plaat dan nog wordt gemasterd, is ons debuutalbum (titel nog onbekend) een feit!

We houden jullie op de hoogte van het hele proces!

Groeten!

Bas

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply


+ 4 = dertien

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>